Mediat greke: Takimi kyç në Vjenë për kornizën e përdorimit

Si kyçe dhe vendimtare, mediat greke e karakterizojnë sot takimin në Vjenë të ministrave për Punë të Jashtme të Maqedonisë dhe Greqisë, Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kotzias me përfaqësuesin special të OKB, Mathju Nimetz, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Gazetarët nga Greqia theksojnë se dallimet qëndrojnë të pandryshueshme, ndërsa ajo është kërkesa greke erga omnes, gjegjësisht emër me përdorim të përgjithshëm dhe ndryshim të kushtetutës.

Të gjitha hapat që duhet t’i bëjmë, i kemi bërë, theksojnë përfaqësuesit grek për portalin informativ “lefimedia”dhe thonë se pala tjetër duhet të bëjë hapat e ngelura.

Sipas portalit, nga qeveria greke konfirmojnë se nuk ka kohë të caktuar të kufizimit të bisedimeve, ndërsa bisedimet vazhdojnë.

Gazeta “Kathimerini”, përsëri shkruan se sipas informatave ndërmjetësuesi Nimetz, pas takimeve në mes Dimitrov dhe Kotzias, “vlerëson se bisedimet në mes Athinës dhe Shkupit kanë përparuar më shumë se deri më tani, diçka që ka lehtësuar kushtet për marrëveshje. /Telegrafi/