Ligji për gjuhët në pritje, krye-parlamentari do të ketë takim koordinues me VMRO-në

Deputeti tjetër i VMRO-së opozitare, Dragan Danev në proceduralen. e tij kërkoi pauzë pasi që sipas tij me votimin e pikës 26 të rendit të ditës Talat Xhaferi nuk ka vepruar në përputhje me Rregulloren dhe kërkuan pauzë prej një ore.

Megjuthatë kryeparlanentari tha se nuk ka asnjëlloj gabimi dhe se pauzë nuk do të ketë dhe vazhdoi me votimin e pikave të tjeera të rendit të ditës.

Ndryshe, nuk dihet se kur do t’i vijë rradha ligjit për përdorimin e gjuhëve, pasi tabela ku shënohen emrat e deputetëve që kanë kërkuar procedurale është e mbushur plot.

Kryeparlamentari tha se me deputetët e VMRO-DPMNE -së u morën vesh të votohen pikat e tjera të rendit të ditës dhe më pas gjys ore pauzë ku do të kordinohen rreth ligjit për përdorimin e gjuhëve. / Almakos.com