Ligji për gjuhët në fuqi edhe pa nënshkrimin e Ivanovit

Profesori universitar Mersim Maksuti duke uruar votimin e ligji për përdorimin e gjuhëve komentoi edhe paralajmërimin e Presidentit të Maqedonisë, Gorgje Ivanov se nuk do ta nënshkruan edhe kësaj rradhe këtë ligj. Sipas Maksutit, praktiktat dhe kushtetutat të shumë shteteve demokratike mundësojnë që ky ligj të hy në fuqi edhe pa nënshkrimin e Ivanovit.

Ja postimi i plotë i Maksutit në rrjetet sociale:

“Paralajmerimi i Presidentit Ivanov se nuk do ta nenshkruaj as kete radhe dekretin per shpalljen e Ligjit, perkunder asaj se tashme e detyron Neni 75, i Kushtetues, atehere Rregulla thote ne baze te kushtetutave te shume shteteve dhe praktikes parlamentare, qe Ligji konsiderohet i shpallur dhe hyn ne fuqi, pa nënshkrimin e Presidentit!”