Kuadrot e PDSH gati ti zëvendësojnë kuadrot e ASH

Pas largimit të Aleancës për Shqiptarët nga koalicioni qeveritar, një parti tjetër pritet të bëhet pjesë e pushtetit. Në lojë siç shpekulohet mund të jetë PDSH, por edhe opsione tjera që po shqyrtohen nga ana e kryeministrit Zoran Zaev dhe Ali Ahmetit.

Oferta e hapur për çdo partner të ri janë postet e zbrazëta të ASH-së, pas largimit të saj nga Qeveria, siç janë një ministri për investime, tre zv/ministra: transport dhe lidhje, MPJ dhe punë dhe politika sociale. Përveç kësaj vende vakante do të krijohen edhe posti i sekretarit shtetëror në drejtësi, si dhe rreth 20 drejtori të ndara për ASH, sipas marrëveshjes, por që nuk ishin plotësuar deri në fund.

Ditëve të fundit janë shtuar zërat se këto vende janë të rezervuara për PDSH, por nga kjo parti nuk flasin rreth kësaj teme, duke theksuar se qëndrimi i tyre do të theksohet pas festave të fundvitit.