Kreu Maqedoni Kotzias: Marrëveshja nuk është humbje ose fitim, është kompromis

Kotzias: Marrëveshja nuk është humbje ose fitim, është kompromis

Kotzias duke analizuar zgjidhjen mes Shkupit dhe Athinës, tha se që nga koha e Kontantinos Karamanlis deri sot, tre çështje janë diskutuar në bisedime: emri, kufijtë dhe ekzistimi ose jo i pakicave, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Më pyetni nëse më pëlqen Maqedonia Veriore. Jo. Unë do doja të quhen Alaska Veriore, por tanimë kishte pajtim për emër të ngjitur që do ta përmbante termin Maqedonia. Ky term ka ekzistuar me dekada në bisedime dhe mendoj se është joetike ata që thonë se nuk duhet të jetë termi Maqedonia”, tha mes tjerash Kotzias.

Ai kritikoi ata që janë kundër marrëveshjes, duke shtuar se në Greqi ka dy lloje të politikanëve: ata që duan zgjidhje dhe ata që janë kundër zgjidhjes.