Komuna Aerodrom ndanë nga 3500 denarë për çdo nxënës të klasës së parë

Кomuna e Aerodromit për çdo nxënës që në shtator të këtij viti do të nisin shkollimin fillor do të fiton 3500 denarë. Komuna Aerodrom ka përgatit vendim me të cilin prindërve të nxënësve do tu ndahen këto mjete për të zvogëluar harxhimet e fillimit të vitit shkollor, njofton Medial.mk.

Në ueb-faqen e komunës do të del shpallje për informatat për prindërit që nga 1 shtatori do të dërgon fëmijën në klasë të parë në shkollat e kësaj komune.

Kompetentët paralajmërojnë se nga shtatori i vitit të ri shkollor përgatitjet shkollore do të paguhen nga komuna, në vend se nga xhepi i prindërve, siç ka qenë deri tani.

E njëjta do të vlejë edhe për shkollat fillore si dhe për çerdhet e komunës Aerodrom.