Ja ofertat që Zaev ua ofroi Thaçit, Kasamit dhe Gashit

E hëna është dita kur PDSH e Menduh Thaçit, BESA e Afrim Gashit dhe BESA e Bilall Kasamit duhet të përgjigjen rreth ofertës të kryeministrit Zoran Zaev – a hynë në Qeveri ose jo.
Sipas informatave të “Veçer”, Thaçit i është ofruar vendi ministrorë pa portofol. Nëse dakordohet, do ta fitojë vendin e lirë të BDI-së ku ministër ishte Ramiz Merko.
BESËS të Bilall Kasamit i është ofruar zv.ministër në një resor, e ajo është në ministrinë e transportit dhe lidhjeve.

BESËS së Afrim Gashit një vend ministrorë, jo-zyrtarisht Ministria e Kulturës.
Nëse vetëm me këto rotacione do të përbyllet rikonstruimi i Qeverisë, mbetet të shihet javës që vjen. Mirëpo në disa raste dy krahët e Lëvizjes Besa për “Nezavisen Vesnik” me qëllim të mosdëmtimit të procesit të negociatave nuk janë përgjigjur se për cilat resore janë në bisedime me kryeministrin Zoran Zaev. Dy krahët e Lëvizjes Besa por edhe PDSH-ja janë përgjigjur se janë në fund të procesit të negociatave dhe së shpejti pritet integrimi i tyre zyrtar në kabinetin qeveritar./Express/