Haradinaj gjatë ceremonisë të varrimit tregon porosinë e babait

Kryeministri Ramush Haradinajka qëndruar qe disa orë pranë arkivolit të mbante trupin e babaittë tij, teksa mijëra njerëz vinin për homazhe.

Ndërkohë, ai ka marrë fjalën pak para varrimit, duke folur edhe për veprimtarinë e babait të tij dhe ndjenjat e tij për këtë ngjarje.

“Ndarja nga babai ynë, Hilmiu, ka shumë porosi dhe ndjenja. Ajo që është me rëndësi është se ata që besojnë në të drejtën e tyre, krijojnë edhe vlerë të re. Dhe babai ynë në një kohë jo shumë të lehtë arriti të krijojë njerëz që e duan dhe e mbrojnë lirinë”, u shpreh Haradinaj.

Ndërkaq, i pari i Qeverisë tha se liria e Kosovës ka ardhur me shumë mund, edhe të babait të tij dhe të shumë njerëzve, duke treguar më pas edhe për porosinë.

“Liria e Kosovës ka ardhur me shumë mund, dhe është si rezultat i shumë mundimeve dhe si rezultat i ndihmës së miqve tanë. Porosia është t’i mbetemi besnikë, ashtu si ishte besnik për lirinë babai ynë. U prefsh në paqe plak”, ka thënë Haradinaj.

Ndryshe, Hilmi Haradinaj vdiq para dy netësh pas një sëmundje të rëndë. Babai i Haradinajt është nderuar nga njerëzit më me ndikim të Kosovës./albeu