Grubi: Pres që VMRO-ja të votojë ligjin e gjuhëve

Në Kuvend sipas informatave jozyrtare nesër do të mbahet vazhdimi i seancës së radhës në tentim për të gjetur zgjidhje të mbi 35 mijë amendamenteve nga ana e VMRO-DPMNE-së për ligjin e gjuhëve, transmeton Medial.mk.

Deputeti i BDI-së Artan Grubi sot ka përsëritur se ligji për gjuhët këtë javë duhet të sillet dhe pret që VMRO-DPMNE të votojë ‘pro”.

“Presim që VMRO-DPMNE të votojë për ligjin e gjuhëve në Kuvend, pasi ata me ne dhe LSDM-në janë bashkautorë të ligjit dhe nënshkrues të Marrëveshjes së Ohrit. Me votimin ‘pro’ ligjit do ta tregojnë fytyrën e re të VMRO-së, veçmas ndaj bashkësisë shqiptare, por edhe bashkësisë ndërkombëtare”, ka thënë Grubi për Mkd.mk.

/Medial.mk/