Германска компанија ја прекинува изградбата на 60.000 станови поради високи трошоци

Германската групација за развој на имот „Воновиа“ ги одложи плановите за изградба на 60.000 станови поради високите каматни стапки и трошоците за изградба, рече извршниот директор Ролф Бух. „Имаме планови за вкупно 60.000 станови во фиока“, изјави Бух за Funke Mediengruppe во средата. „Подготвуваме сè до фазата на добивање градежни дозволи. И се надеваме дека … Продолжи со читање Германска компанија ја прекинува изградбата на 60.000 станови поради високи трошоци