Frçkovski: Nuk do të ketë konsenzus kombëtar për emrin

Në një intervistë për Radio Evropën e Lirë, Ljubomir Fërçkoski ka deklaruar se nuk do të ketë pajtim kombëtar për çështjen e emrit, kurse përgjegjësinë do ta bart elita që e merr vendimin për marrëveshje të mundshme.

Sipas tij, takimi katërorësh i kryeministrave tregon simbolikisht se janë sqaruar disa detaje dhe se çështja do të mbyllet së shpejti.

Në lidhje me Ligjin për përdorimin e gjuhëve, Fërçkoski thotë se është sfiduese pasi që urrejtja nacionaliste nuk ka vdekur në Maqedoni. Sipas tij, vazhdon urrejtja e fqinjëve dhe karakteristiakve të tyre kulturore.

Për Fërçkoskin, mjeti kryesor i kundërshtimit të opozitës për këtë ligji është kryetari Ivanov.