Deputetët votuan “PËR” referendum më 30 shtator për çështjen e emrit

Me 68 vota “pro” u soll vendimi për mbajtjen e referendumit me 30 shtator për marrëveshjen me Greqinë. Gjatë votimit nuk kishte deputetë “kundër” dhe “të përmbajtur”.

Më 30 shtator  qytetarët do të votojnë për pyetjen “A jeni për anëtarësim në BE dhe NATO duke mbështetur marrëveshjen mes Maqedonisë dhe Greqisë?.

Në Kuvend ishin të pranishëm deputetët nga shumica parlamentare dhe pjesërisht deputetët e opozitës.