Бремените жени плаќаат за прегледи, Фондот за здравствено ги повикува да пријават

Подобар пристап на бремените жени до гинеколошките услуги и суштинска примена на законите бара Здружението Национален Ромски Центар (НРЦ) од Куманово. Во нивната анализа во рамки на повеќедеценискиот проект „Унапредување на здравјето на жените Ромки“ предупредува дека голем дел од жените Ромки плаќале за бесплатни гинеколошки прегледи, а висок е процентот и на неискористеност на … Продолжи со читање Бремените жени плаќаат за прегледи, Фондот за здравствено ги повикува да пријават