Baily-kryetarit të ri të VMRO-DPMNE-së: Jini konstruktiv

Ambasadori i SHBA-së në Maqedoni, Jess Baily, i ka uruar postin Hristijan Mickoski si udhëheqës i VMRO-DPMNE-së, përcjell Fol.

“Hyrja juaj në këtë funksion të rëndësishëm vjen në një kohë dhe mundësi të madhe për përparimin e Maqedonisë drejt aspiratave për sigurinë, prosperitetin dhe demokracinë gjithëpërfshirëse, plotësisht integrimin në NATO dhe në Bashkimin Evropian. Si partia më e madhe opozitare në kuvend i bëjmë thirrje VMRO-DPMNE-së për të luajtur një rol konstruktiv në forcimin e proceseve demokratike dhe sundimin e ligjit, si dhe përmirësimin e marrëdhënieve me fqinjët e saj”, ka thënë Baily.

Ai më tej shton se Shtetet e Bashkuara presin përpara për një bashkëpunim të vazhdueshëm jo vetëm me qeverinë, por edhe me opozitën në lidhje me trajtimin e kërcënimeve globale si terrorizmi.