Ligji për gjuhët “përfundon” në Presidencë
Kaluan 8 ditë nga miratimi i Ligjit për Gjuhët në Kuvend por Presidenti Ivanov edhe më tej refuzon që ta nënshkruaj dekretin për shpalljen e tij në Gazetën Zyrtare. Për të tretën herë me radhë, kabineti i Presidentit Ivanov refuzon që të përgjigjet në pyetjet e Televizionit Alsat, në lidhje me nënshkrimin e dekretit të Ligjit për gjuhët. Ndërkaq nga Gazeta Zyrtare mohojnë që në adresë të tyre të ketë arritur ndonjë dokument për shpalljen e Ligjit për Gjuhët. Duke mos dashur që të komentojnë shumë, nga Gazeta Zyrtar...
LSDM i përgjigjet VMRO - DPMNE-së: Ivanovi nuk është mbi Kushtetutën
Partia më e madhe në Maqedoni, LSDM ka reaguar ndaj pres-konferencës së sotme të anëtarit të Komitetit Ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së, Orce Gjorgjievski, transmeton Zhurnal. Nga LSDM thonë se VMRO-DPMNE duhet t’i mbledhë forcat dhe të tejkalon politikat dyftyrëshe dhe patriotizmin e rrejshëm sepse i gjithë opinioni e di se partia opozitare në shpresë se do të formon qeverinë, vecmë e pati pranuar ligjin për përdorimin e gjuhëve. “Ligji për përdorimin e gjuhëve është në përputhshmëri me Kushtetutën dhe Amendimin 5...
Komisioni anketues për “Almirin”,partitë shqiptare mbështesin iniciativën
Partitë shqiptare mbështesin iniciativën e BDI-së për formimin e Komisionit Anketues për rastin e Almir Aliut. Nga Aleanca për Shqiptarët shprehen se do të mbështesin çdo iniciativë që ka për qëllim një proces të drejtë gjyqësor. Megjithatë kreu i saj Ziadin Sela dyshon në sinqeritetin e BDI-së në këtë iniciativë parlamentare. Siç thekson ai, grupet e punës formohen për të dështuar. "Komision parlamentar anketues duhet në përgjithësi për sistemin dhe shtetin e të drejtës në Maqedoni. Dje kishte një protestë ku n...
VMRO-DPMNE: Pa dekret të nënshkruar nga Ivanov nuk ka ligj për gjuhët
Orce Gjeorgjievski anëtarë i KE të VMRO-DPMNE-së në një kumtesë deri te mediat thotë se “Ligjin jokushtetues, të pazbatueshëm dhe të dëmshëm për dygjuhësinë, Lidhja Socialdemokrate dhe BDI-ja me forcë dhe në mënyrë të kontrabanduar e shtynë në Kuvend, me shkelje flagrante të ligjit dhe rregullores së punës”. Sipas VMRO-DPMNE-së, institucioni i vetëm që nuk iu nënshtrua presioneve të Lidhjes Socialdemokrate dhe BDI-së dhe qëndruan në mbrojtjen e Kushtetutës dhe interesave shtetërore është Presidenti i Republikës ...
(Dokument) Deputetët e BDI-së dorëzojnë nismën për hetim të rastit Almiri
Deputetët e Grupit parlamentar të Bashkimit Demokratik për Integrim sot në Kuvend u takuan me familjarët e Almirit Aliut. Në marrëveshje me prindin dhe avokatin, Deputetet e BDI-së inicuan themelimin e Grupit Parlamentar të Punës, ku do të rishikohet i gjithë rasti për Almirin. Avokati i familjes Aliu, Alispahiq, njoftoi se pret që në këtë proces do të zbardhen të gjitha shkeljet procedurale dhe padrejtësitë e bëra nga Prokuroria. Iniciativa për formimin e Grupit Parlamentar të Punës u dorëzua dhe arkivua ...